Satomi
Chihara

Satomi Chihara

zaterdag 26 september 2020 om 11:00-12:00 uur                                             Bestel hier uw kaarten

Satomi Chihara, piano

J.S. Bach Sinfonia in e, BWV 793
J.S. Bach Sinfonia in a, BWV 799
F. Chopin Nocturne in c, op.48 no.1
C. Debussy Images boek 1 (L110)
F. Chopin Scherzo no.3 in c sharp minor, op.39
L. van Beethoven Pianosonate No.21 "Waldstein" in C, op.53

Satomi Chihara kreeg al op driejarige leeftijd haar eerste pianolessen. Haar lerares realiseerde zich al snel hoe talentvol zij was en bracht haar daarom in contact met de vooraanstaande Toho Gakuen Music High School in Tokio. Zij voltooide haar studie aan deze school met veel succes, kreeg een speciale onderscheiding en daarbij de kans op te treden tijdens het slotconcert.

Na het beluisteren van Willem Brons in 2013 besloot zij Japan te verlaten om onder zijn leiding haar studie voort te zetten op het Conservatorium van Amsterdam. In 2015 won zij een prijs op het YPF concours. Ook nam zij deel aan de International Summer Academy in Marktoberdorf waar zij geselecteerd werd om te spelen tijdens concerten in de omgeving en op het slotconcert. Ook op het Prinses Christina Concours won zij een prijs. Hierdoor kreeg zij de gelegenheid om in Nederland veel vaker op te treden. In 2017 nam zij deel aan Holland Music Sessions en kreeg lessen van Claudio Martinez Mehner.

In 2018 behaalde zij met glans haar Bachelor examen aan het Conservatorium van Amsterdam als laatste student van Willem Brons, die daarop het Conservatorium verliet. Zij speelde toen Beethovens Sonate Les Adieux, Debussys L’lse Joyeuse en Ondine (Prelude Book II), Francks Prélude, choral et fugue en En Vers van de Japanse componist Myoshi. Omdat het examen van Satomi Chihara het beste Bachelor-examen was van dat jaar kreeg zij van het Jacques Vonk Fonds een beurs om haar studie voort te zetten als Master student bij Naum Grubert. In 2018 en 2019 nam Satomi Chihara deel aan de Internationale Masterclass van Willem Brons in Amsterdam. Tijdens het slotconcert speelde zij in 2018 Isolde's Liebestod van Wagner en in 2019 Andante Spianato en Grande Polonaise van Chopin. In 2020 behaalde Satomi haar Master's Degree met composities van Beethoven, Debussy en Liszt. In 2021 zal zij optreden tijdens de Discovery Series in Naarden.

Satomi Chihara speelde in 2019 al een keer voor de Muziekkamer in Zaandam. Zij speelde toen werken van Schubert, Chopin en Debussy.

Bestel hier uw kaarten