Storioni
Trio
 
 


Storioni Trio

zondag 27 september om 16:00-17:00 uur                   U kunt hier u naam op de wachtlijst zetten
                                                                                                     Wij zullen u op de hoogte houden
Dit concert is UITVERKOCHT! 

Storioni Trio
Bart van de Roer, piano
Wouter Vossen, viool 
Laurentius Storioni, Cremona 1794

Marc Vossen, cello Giovanni Grancino, Milaan 1700

Het Storioni Trio viert zijn 25-jarig jubileum en brengt vanavond, voor de eerste keer, het feestelijke programma ten gehore.

Programma

L. van Beethoven  Pianotrio nr. 1 in Es, op. 1 nr. 1
A. Dvorák              Pianotrio in e, op. 90 ‘Dumky’  
                              https://www.facebook.com/tijlavrotros/videos/dvo%C5%99%C3%A1k-door-het-storioni-trio/1211384378962657/

Het Storioni Trio voert werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags, van Haydn tot Henze. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire (Beethoven, Casella, Juon, Martinu, Moor, Voríšek). Het Storioni Trio heeft opdrachten gegeven aan componisten zoals Kevin Volans, David Lang, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths voor het schrijven van triple concerti die zij tevens in première hebben laten gaan. De repetities van het trio zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan ‘dan de muziek en het vertellen van het verhaal’.

Het Storioni Trio heeft recent de volledige pianotrio’s van Beethoven in Zwitserland en in Nederland uitgevoerd, op zowel authentieke- als moderne instrumenten. De opname van Beethoven’s Triple Concerto op authentieke instrumenten met het Nederlands Symfonie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend kreeg lovende recensies in internationale media zoals de Sunday Times, Fono Forum en Gramophone Magazine. Dit laatste tijdschrift verkoos de CD tot Editors Choice juli 2013 en BBC Radio3 verkoos de opname tot CD van de Week.

'Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie. Degenen die misschien het Triple Concerto niet onder mooiste werken van Beethoven rekenen, zouden wel eens kunnen worden verleid door deze intelligente, evenwichtige en prachtig gespeelde uitvoering’'- Gramophone

Het Storioni Trio is artistiek directeur van het jaarlijkse, tiendaagse ‘Storioni Festival’ in Eindhoven. De 13e editie vindt in mei 2020 plaats. Internationale top musici, aanstormend talent en het Storioni Trio delen met elkaar het podium. Recente edities hebben gasten verwelkomd zoals Gidon Kremer, Vadim Repin, Jean-Yves Thibaudet, Nelly Miriciou, Natalia Gutman, Mischa Maisky, Sol Gabetta, Jörg Widmann, Baiba en Lauma Skride. Daarnaast geeft het Storioni Festival jaarlijkse opdracht voor een nieuwe triple concerto of werk voor pianotrio dat tijdens het festival in première gaat.

Het Storioni Trio treedt regelmatig op in internationaal vooraanstaande concertzalen zoals de Wigmore Hall, Carnegie Hall, het Concertgebouw en op festivals als Kuhmo, Mecklenburg Vorpommern Festival, Beethoven Festival Polen, Osnabrück Kammermusiktage en Trio Festival in de Philharmonie Moskou. Verschillende tours leidde het trio naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten.

Opgericht in 1995 viert het Storioni Trio tijdens het seizoen 2020-2021 zijn 25-jarig jubileum. In die vijfentwintig jaar heeft het Storioni Trio zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van het triple concerto en tot Beethoven specialist. Het Storioni Trio viert zijn jubileum met concerten in Korea, Polen, Finland en Duitsland. Er verschijnen Cd’s met de tripleconcerti van Moor en Aho, en er zijn kamermuziekavonden met gastmusici als Joshua Bell, Jorg Widmann en Sharon Kamm.
 

Bestel hier uw kaarten